Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Cobro subsidi per desocupació i em van aprovar la pensió de viduïtat, què haig de fer.

Imagen lectura fácil Lectura fácil

Si t'aproven la pensió de viduïtat mentre cobres el subsidi per desocupació, hauràs de comunicar al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) la quantia d'aquesta pensió. Continuaràs percebent el subsidi si l'import mensual de la pensió, inclòs el prorrateig de pagues extraordinàries, és inferior a el 75 % del salari mínim interprofessional (SMI).

Si obtens rendes per altres conceptes, se sumaran a la pensió.

En el cas que la teva pensió de viduïtat sigui superior a el 75 % del SMI per rebre el complement de mínims, però la teva pensió no supera aquest límit si no es té en compte aquest complement, podràs compatibilitzar la pensió de viduïtat i el subsidi per desocupació, sempre que renunciïs al complement de mínims davant l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS).

Sempre que mantinguis la renúncia al complement de mínims mentre perceps el subsidi, no es tindrà en compte aquest complement per determinar el requisit de manca de rendes individuals.

Si continues percebent el subsidi perquè no has comunicat la seva situació de pensionista de viduïtat i les teves rendes superen el límit de el 75 % del SMI, s'entendrà que has comès/fideïcomès infracció greu que podria suposar una sanció de pèrdua del subsidi.