Seu electrónica

Qué estructura debe tener un fichero XML de comunicación de periodos de actividad, certificado de cese de relación laboral o altas de prestaciones afectadas por ERE o ERTE?

Existeixen quatre tipus d'estructura de fitxers XML per a comunicacions al Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE):

a) Fitxer XML de comunicació de períodes d'activitat.

b) Fitxer XML de comunicació de certificats de cessament.

c) Fichero XML de comunicación de altas de prestaciones por expediente de regulación de empleo.

d) Fichero XML de comunicación previa de datos sobre despidos colectivos, suspensión de contratos y reducción de jornada (procedimientos de ERE o ERTE *).

L'aplicació Certific@2 ofereix la possibilitat de crear aquests fitxers XML amb ajuda d'un assistent segons el tipus de fitxer que es pretengui enviar (dades de períodes d'activitat, dades de certificat d'empresa o dades d'altes de prestacions per ERE o ERTE).

Nota important: per poder executar qualsevol dels tres assistents, és necessari tenir instal·lada en l'equip informàtic l'última versió de JAVA. Les instruccions per saber com instal·lar-la estan accessibles des del botó inferior esquerre d'aquesta pàgina (just sota l'assistent de certificats d'empresa).

En el menú principal de l'aplicació Certific@2, dins de l'opció Ajuda XML, l'usuari disposarà de la descripció de cadascun dels fitxers, estant detallada en cadascun dels manuals:

    • Manual d'Usuari de Períodes d'Activitat. (PDF - 1,57Mb)
    • Manual de Usuario de Certificado de Empresa de Cese. (PDF - 1,63Mb)
    • Manual d'Usuari d'Altes de prestacions per Ets. (PDF - 1,45Mb)
    • Manual d'Usuari de Procediment d'ERE. (PDF - 2,60Mb) (*)
    • Última versió – Esquemes XSD

(*) Procedimientos de ERE o ERTE se refiere a la comunicación previa de datos sobre despidos colectivos, suspensión de contratos y reducción de jornada.

Además en la misma dirección tiene disponible un entorno para el envío de ficheros XML en pruebas y la posibilidad de aclarar dudas o realizar consultas a través del buzón de la aplicación Certific@2.

Si el fichero no se ajusta a la estructura que marca el SEPE la aplicación envía el siguiente mensaje de error: El fichero enviado no sigue el esquema XML publicado en nuestra WEB, indicando línea, columna y etiqueta en la cual se ha detectado el error.