Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Com puc sol·licitar a través d'internet la prestació contributiva per desocupació?

Imagen lectura fácil Lectura fácil

Per sol·licitar una prestació contributiva a través d'Internet necessites tenir certificat digital, DNI electrònic o usuari i contrasenya cl@ve, i estar inscrit o inscrita com a demandant d'ocupació en el servei d'ocupació autonòmica o si resideixes a Ceuta o Melilla, en el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE).

Hauràs d'accedir a la Seu Electrònica del SEPE, en l'adreça  https://sede.sepe.gob.es, dins de l'apartat "Procediments i serveis electrònics", clicant en "Persones", i dins d'aquest apartat seleccionant l'enllaç "Sol·liciti la seva prestació".

Es mostra una "Guia d'ús" de l'aplicació i un "Manual d'usuari" per a cadascun dels tipus de prestació.

D'altra banda, també pots formalitzar una sol·licitud provisional d'accés a la protecció per desocupació enviant el formulari de presolicitud:

https://sede.sepe.gob.es/portalsede/procedimientos-y-servicios/personas/proteccion-por-desempleo/formulario-para-realizar-una-pre-solicitud-de-prestacion-individual-de-prestacion-por-desempleo.html

En cas de ser necessari, el SEPE es posarà en contacte amb tu per telèfon o per correu electrònic per completar la informació o requerir documentació indispensable.