Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Autoritat Laboral Europea (ELA)

Imagen lectura fácil Lectura fácil

La Autoridad Laboral Europea (en inglés, European Labour Authority, ELA) es  el organismo de la Unión Europea responsable de coordinar y apoyar la aplicación del Derecho laboral europeo, garantizando que las normas de la UE sobre movilidad laboral y coordinación de la seguridad social se apliquen de manera justa y efectiva. La Oficina Europea de Coordinación de EURES (ECO) está integrada en ELA.

ELA garanteix que les normes de la UE sobre mobilitat laboral i coordinació de la seguretat social s'apliquin de forma justa i eficaç i facilita que els ciutadans i les empreses cullin els beneficis del mercat interior. Més informació a la pàgina web de l'Autoritat Laboral Europea.

ELA proporciona informació a través de:

Campanyes de sensibilització

ELA eu4fairconstruction logo

EU 4 Fair Construction

La campanya d'informació de la UE per a la Construcció Justa se centra en la millora de les condicions dels treballadors en el sector de la construcció, així com en els drets i obligacions dels treballadors i ocupadors. També proporciona informació als interlocutors socials, les institucions públiques nacionals i altres interessats. La campanya d'informació va començar el d'octubre 17 de 2023 .

Més informació
ELA ROAD2FAIR Transport

Road 2 Fair Transport

La campanya neix per complir la legislacion de la UE que aborda els aspectes socials en un entorn altament mòbil planteja nombrosos desafiaments com és el del transport. El marc legal rellevant per a aquest sector, conegut com a 'Paquet de Mobilitat I', està vigent des d'agost de 2020 , introduint canvis en el sector del transport per carretera i també nous desafiaments en la seva aplicació pràctica.

Més informació
ELA rights for all seasons

Rights 4 AllSeasons

Basada en l'experiència de la campanya #EU 4 FairWork (que es va desenvolupar de març a octubre de 2020 ), la campanya Rights 4 All Seasons es va dur a terme en paral·lel amb una campanya d'informació més àmplia de l'ELA desenvolupada en resposta a les trucades de la Comissió, el Parlament Europeu i el Consell. L'objectiu principal era promoure el treball estacional declarat i abordar el treball estacional no declarat.

Més informació
ELA eu 4 fair work campaign

EU 4 FairWork

Al març de 2020 , l'ELA va llançar #EU 4 FairWork, la primera campanya de la UE sobre els beneficis del treball declarat, amb la participació de la Comissió Europea. El seu objectiu era conscienciar als treballadors sobre els seus drets i com fer la transició a un treball declarat, informar a les empreses sobre els beneficis i obligacions de declarar als treballadors, i fomentar als responsables de la formulació de polítiques a abordar de manera més efectiva el treball no declarat a través de polítiques i legislació.

Més informació