Seu electrónica

Tindré dret a l'atur si tornada d'un país no pertanyent a la Unió Europea ni a l'Espai Econòmic Europeu i diferent de Suïssa?

Quan retornis a Espanya, pots sol·licitar i tenir dret a la prestació per desocupaciósi reuneixes cotitzacions suficients anteriors a la teva sortida. Es tindran en compte les cotitzacions dels sis anys anteriors a aquesta sortida.

Si no comptes amb cotitzacions suficients anteriors a la teva sortida d'Espanya, o tenint-les trobes treball en retornar i no sol·licites la prestació per desocupació, si posteriorment haguessis d'acreditar una nova situació legal de desocupació per accedir a prestacions, se't tindran en compte les cotitzacions dels sis anys anteriors a la teva estada a l'estranger, però no el període de permanència fora d'Espanya.

Si no tens cotitzacions suficients anteriors a la teva sortida d'Espanya, després de la teva tornada podràs accedir, si compleixes tots els requisits per a això, al subsidi de persona emigrant retornadao a la renda activa d'inserció.

Més informació en: “Soc emigrant retornat”.