Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Vaig ingressar a la presó, puc seguir cobrant les prestacions per desocupació? Pot cobrar el meu cònjuge per mi?

Imagen lectura fácil Lectura fácil

Si has ingressat a la presó cal distingir si la presó és de forma preventiva o provisional, o per contra, el teu ingrés a la presó és per complir condemna.

Si és presó preventiva o provisional no s'interromp la prestació o subsidi per desocupació que estaves percebent abans d'ingressar a la presó. No obstant això, hauràs de comunicar-ho al Servei Autonòmic d'Ocupació.

Si el teu ingrés a la presó és per compliment de condemna, se suspendran les prestacions per desocupació durant el temps de la condemna, excepte en el cas que tinguis responsabilitats familiarsi no disposis de cap renda familiar la quantia de la qual superi el Salari Mínim Interprofessional (SMI),  en aquest cas pots sol·licitar la continuïtat de la seva percepció, a través d'un dels següents mitjans:

  • Si dispones de certificado digital, DNI electrónico o usuario y contraseña cl@ve puedes presentar la solicitud:
  • Presencialment en la teva oficina de prestacions, demanant cita prèvia. La cita prèvia pots sol·licitar-la a través de la seu electrònica del SEPEo en el número de telèfon 919 26 79 70 (servei 24 hores). En aquest cas, pot presentar la sol·licitud  una persona autoritzada, aportant el  imprès de continuïtat degudament emplenat i signat per tu, al costat de la corresponent autorització i fotocòpia del DNI/NIE teu i el de la persona autoritzada.
  • També pots presentar la sol·licitud de continuïtat del dret del cobrament en els registres de qualsevol òrgan administratiu que pertanyi a l'Administració General de l'Estat, a la de la seva Comunitat Autònoma, a la d'alguna de les entitats que integren l'Administració Local, en les oficines de correus o en qualsevol altre registre que estableixin les disposicions vigents.

Tant si l'ingrés és en presó preventiva com si ho és per complir condemna i se't reconeix el dret a continuar percebent la prestació, si el seu pagament estava domiciliat en un compte de la qual ets titular seguiràs cobrant de la mateixa manera sense haver de realitzar més tràmits. Però si cobraves per finestreta, hauràs d'autoritzar mensualment a alguna persona perquè cobri en el teu lloc, aportant els DNI/NIE de tots dos i la sol·licitud d'autorització signada per tu i per la persona autoritzada.

En tots dos casos, si quan vas ingressar a la presó estaves percebent el subsidi, podràs sol·licitar la seva pròrroga en el termini de 15 dies hàbils des que finalitzi el període reconegut, en cas que et pugui correspondre.

Durant el compliment de condemna, no se't reconeixeran nous drets, encara que tinguis responsabilitats familiars. Per tant, si cobraves la prestació per desocupació de nivell contributiu quan vas ingressar a la presó i l'esgotes estant en aquesta situació, no tindràs dret al reconeixement del subsidi per esgotament de la mateixa.

En tot cas, estàs obligat a comunicar la teva situació a el Servei Autonòmic d'Ocupació.