Seu electrónica

Traducción automática

El presente sitio Web está traducido a varias lenguas españolas oficiales en sus respectivos territorios, de conformidad con lo establecido en el artículo 3 de la Constitución Española de 1978 y sus Estatutos de Autonomía.

Las lenguas son el catalán, el euskera, gallego, valenciano, inglés y francés. Se advierte que, con carácter general, puede existir un desfase entre la versión en castellano y en las otras lenguas, derivado del proceso de traducción a las mismas.

Treballar a l'estiuCatàleg de publicacions de l'Administració General de l'Estat

http://publicacionesoficiales.boe.es

Edició realitzada pel Servei Públic d'Ocupació Estatal
Condesa de Venadito, 9 . 28027 Madrid

NIPO: 120-21-015-3

Actualitzada a gener 2021

Quan arriba l'estiu també arriben les vacances, moment ideal per sortir i buscar treball alhora que aprens un idioma. Als següents portals trobaràs informació per a la cerca d'ocupació.

EURES (European Employment Services)

EURES és una xarxa de cooperació entre la Comissió Europea i els Serveis d'Ocupació dels països de la UE, Noruega, Islàndia, Liechtenstein i Suïssa, a més d’altres organitzacions associades. La xarxa EURES ofereix serveis d'alta qualitat a treballadors i empresaris.

L’objectiu d'EURES és proporcionar serveis d'informació, assessorament i contractació/col·locació (cerca d'ocupació) als treballadors/es.

EURES és molt més que el portal europeu de la mobilitat professional, és molt més que un portal d'ocupació.

EURES compta amb una xarxa humana de més de 1.000 consellers/es EURES a tota Europa que posa a disposició d'empleadors i treballadors.

A Espanya, pots contactar amb els/les consellers/es EURES de la teva Comunitat Autònoma, que presten els tres serveis bàsics d'EURES: informació, orientació i intermediació al mercat laboral europeu.

Portal Europeu de la Joventut

Al Portal Europeu de la Joventut trobaràs enllaços per cercar ocupació a l'estiu als països de la Unió Europea i, per descomptat, informació sobre opcions de pràctiques, aprenentatge.

On cercar ocupació?

Als països de l'Espai Econòmic Europeu (EEE), la lliure circulació de les persones és un dret bàsic que permet als nacionals de l'EEE treballar en un altre país del d’origen sense permís de treball.

Quines són les consideracions pràctiques que has de tenir en compte abans de cercar ocupació?

Viure i treballar a un altre país europeu pot representar una sèrie d'obstacles, com ara adaptar-se a una nova cultura, treballar en una llengua estrangera i familiaritzar-se amb règims fiscals i de seguretat social desconeguts.

La millor manera de preparar-se és informar-se bé sobre el país que s'ha triat. També entren en joc les pròpies qualitats personals, com iniciativa, obertura al canvi, qualificacions i coneixement de llengües estrangeres.

Abans de començar a buscar un lloc de treball, has de tenir en compte que no és necessàriament més fàcil trobar treball a un altre país que al teu propi.

No obstant això, alguns sectors del mercat de treball europeu poden oferir oportunitats, com per exemple el turisme i els serveis (serveis financers, assessoria de gestió, tecnologies de la informació i alguns segments del sector sanitari), així com el treball temporal en l'agricultura.

Pots trobar informació sobre viure i treballar a cadascun dels països d'EEE als següents portals:

 • Portal EURES de la Comisió Europea, secció “Vida i Treball”: investiga sobre el mercat de treball, sanitat, allotjament…
 • Portal EURES al Servei Públc d'Ocupació Estatal (SEPE) : selecciona el país que t'interessa i consulta no sols les seves ofertes d'ocupació, sinó també informació bàsica per a viure i treballar a eixe país.

Quins altres aspectes has de tenir en compte?

Has d'assegurar-te que has redactat un curriculum vitae clar i ben estructurat, específicament orientat al treball que cerques. Des d'EURES Espanya et recomanem que personalitzis el teu CV i la teva carta de presentació i els adaptis als models de cada país.

Podràs trobar models i consells específics per adaptar la teva candidatura a la pestanya “CV i carta” dins de cada país en la web EURES-SEPE.

La UE ha aprovat un model estàndard de curriculum vitae europeu “EUROPASS” que permet presentar de manera clara les qualificacions i aptituds d'un candidat en els diferents països de la UE. Aquest model de CV està disponible en l'actualitat en 28 llengües.

Treballar com a au-pair és una bona opció per treballar de manera temporal a l'estranger, guanyar uns diners extres i, al mateix temps, millorar el teu coneixement de l'idioma i la cultura del país d'acollida.

Què és un au-pair?

L'essència del programa au-pair és l'intercanvi cultural: una persona jove viu amb una família d'acollida a un altre país fins a un any. Fan costat a la família amb la cura de nens i altres tasques domèstiques, a canvi de pensió completa i diners de butxaca.

Les hores de treball varien segons la condició de la persona au-pair i del país on s'estigui prestant el servei, encara que solen estar entre 20 i 40 hores setmanals amb, almenys, un dia lliure a la setmana.

Com a norma general, els au-pair no mantenen una relació laboral amb la família corresponent , sinó que s'acullen al Tractat Europeu sobre Au Pair, en el cas d'Europa, i les normes que corresponguin en el cas concret de cada país. Encara que no tots els països europeus estan adherits a aquest Tractat, en la majoria s'entén de manera similar. En alguns, com per exemple Irlanda, es considera més com a relació laboral, subjecta a la seva legislació en drets i obligacions.

El Comitè Europeu per als Estàndard Au Pair (ECAPS) defineix les característiques del programa Au pair a Europa. Encara que hi hagi alguna diferència per països, açò seria el més aplicat generalment:

 • Un au-pair pot ser tant home com dona.
 • En general, edat entre 18 i 30 anys.
 • Segons el país, es pot ser un au-pair entre 3 i 12 mesos.
 • Tenir experiència en cura infantil i/o cura de nens/as depenent de les regulacions del seu país d'acollida. Aportar referències és un valor.
 • No tenir antecedents penals.
 • Tenir bon estat de salut.
 • Coneixements bàsics de l'idioma del país de destinació (tenint en compte que un dels principals objectius és, precisament, millorar els coneixements d'aquest idioma per la via pràctica i/o seguint algun curs al país d'acollida).

Acord europeu sobre la col·locació au pair: inclou un model en anglès de “Acord de col·laboració” entre la família i el/la au-pair.

Alguns recursos de cerca d'ofertes d'au-pair a tot el món:

 • Internacional au pair Association (IAPA) En aquesta pàgina trobaràs consells per a au-pair i famílies, així com un directori general de les principals agències d'au-pair, en cada país, pertanyents a la IAPA, a la pestanya “Members Search”. Les organitzacions que relacionen au-pairs amb famílies solen cobrar una quota de registre a la família i/o a l'au-pair.
 • Newaupair
 • Aupair-world
 • Findaupair

Agències d'au-pair a Europa:

Au-pair a Suïssa (requisits i cerca d'ofertes):

Au-pair a Alemanya:

Au pair a Irlanda:

Au pair a Espanya:

A països no pertanyents a la Xarxa EURES:

Au pair a Regne Unit:

Aupair als Estats Units (informació i ofertes):

Les ofertes d'ocupació que EURES rep com a xarxa europea de serveis d'ocupació es difonen a través del portal d'ocupació EURES.

Si desitges emprendre una cerca d'ocupació en creuers al marge de l'oferta EURES, et recomanem prudència, ja que és un àmbit on proliferen suposades companyies que ofereixen ofertes de treball dubtoses, condicionades al pagament de diverses quantitats econòmiques.

A continuació, oferim una sèrie de consells que esperem siguin d'utilitat.

Per afrontar aquesta cerca d'ocupació amb perspectives d'èxit és fonamental disposar d’un nivell alt d'anglès, i és habitual que se sol·liciti el coneixement d'un segon i tercer idioma, així com experiència professional en l'ocupació a què es pretengui accedir.

Cal tenir en compte que el treball en un vaixell presenta particularitats quant a les condicions de treball, drets i obligacions del treballador. La jornada laboral, períodes de descans i vacances són diferents al treball a terra i la legislació a aplicar en la regulació d'aquestes condicions pot variar segons els països. Cal tenir en compte que moltes d'aquestes empreses no es regeixen per la legislació de la Unió Europea.

Els llocs que s'ofereixen poden ser de personal sanitari, de manteniment, bellesa i cures personals, animació, hostaleria, neteja, fotògrafs, dependents, etc.

Què suposa treballar a un creuer?

Viure i treballar a bord suposa treballar 10 hores cada dia, els 7 dies de la setmana.

Hi ha temps lliure?

Encara que es treballi 7 dies a la setmana, els membres de la tripulació van acumulant els seus períodes de descans de manera que gaudeixen d'ells d'una sola vegada abans d'acabar el seu contracte.

Quina durada tenen els contractes?

Segons la mena de lloc, entre 4 i 10 mesos.

Què demanen les empreses?

Per als treballs en creuers es fan exhaustius processos de selecció, ja que cada lloc i càrrec té unes funcions molt determinades i es precisa una preparació i uns requisits concrets, sent habitual que es demani experiència prèvia, encara que també hi ha llocs de menor nivell on no és totalment necessària.

Entre els requisits que s'exigeixen al personal de bord es troba tenir un caràcter afable, capacitat per a transmetre positivitat, tracte fàcil en la relació interpersonal i ser capaç de treballar en equip. Per això, és habitual que es busqui a professionals procedents del sector d'hostaleria i serveis amb titulacions en turisme, gestió hotelera o relacions públiques, entre altres.

A part d'aquests requisits, en alguns processos de selecció s'exigeix tenir formació marítima bàsica per a l'obtenció de la targeta professional de la marina mercant, així com el certificat de suficiència marítima a bord de vaixells de passatge, d'acord amb les exigències imposades pels acords STCW signats pels membres de l'Organització Marítima Internacional, on s'inclou Espanya. Es tracta de programes formatius que es tramiten amb total facilitat i pagant una petita taxa administrativa o cap en el cas de cursos subvencionats.

Webs on es parla de la necessitat de posseir l'STCW95

Conveni internacional per a la formació, titulació i guàrdia per a la gent de mar per treballar en un creuer.

Webs per a la cerca d'ocupació:

A continuació s'indiquen, a títol informatiu, algunes webs per a la cerca d'ocupació. És preferible no pagar a agències que només ofereixen informació de companyies perquè no se'ns garanteix en cap moment que anem a obtenir un lloc de treball. El millor és sol·licitar vacants directament a les companyies:

Webs d'ús de les línies de creuers:

Altres enllaços:

Per a optar a llocs en l'àrea de l'entreteniment a bord: cantants, ballarins, animadors, músics, etc.

L'activitat d'hostaleria i turisme ocupa un alt nombre de professionals del sector, i es veu incrementat per personal de reforç durant la temporada alta d'estiu, de juny a octubre aproximadament.

A continuació pots trobar algunes web amb ofertes d'ocupació en aquest sector en diferents països.

França

 • Lhotellerie-restauration Pots crear el teu propi espai com a candidat incloent les teves dades i experiències en el sector.
 • REsoemploi És una web d'una agrupació d'empresaris on publiquen les ofertes d'ocupació disponibles en els seus restaurants.
 • Synhorcat És la pàgina web del sindicat d'hostalers i restauradors a França. Té un apartat amb ofertes d'ocupació dels seus associats.

Alemanya

Espanya

Pots trobar ofertes al sector restauració i altres activitats turístiques a Espanya. Tingues en compte que és imprescindible el coneixement fluid de diverses llengües. A vegades. veuràs algunes ofertes d'aquestes en la pàgina web del SEPE al seu apartat d'EURES España.

En el portal d'ocupació d'Espanya es publiquen tot tipus d'ofertes, incloses les d'aquest sector.

Recorda que la major part de les grans cadenes hoteleres, empreses d'entreteniment o del sector serveis tenen dins de les seves pàgines webs un apartat per a la selecció del seu personal.

Recorda que totes les ETT i Agències de selecció estan implantades en els diferents països. Has de posar el nom + domini oficial del país, per exemple: adecco.it (Itàlia), manpower.fr (França), randstad.be (Bèlgica), michaelpage.ie (Irlanda).

Altres països europeus

 • Caterer  Ofertes del sector de l'hostaleria en diversos països.
 • Leisurejobs Lloc web amb el sector d'oci a Anglaterra i a Europa.
 • Free-job Ofertes de treball a Suïssa.
 • Jobindex Per a estudiants i graduats a Dinamarca.
 • KellyServices Plataforma present en tots els països europeus.

Els socorristes treballen en piscines, platges i vies navegables interiors per mantenir als banyistes segurs.

La tasca d'un socorrista és observar i supervisar les zones de bany per evitar accidents, advertir als banyistes de situacions perilloses i, en cas d'emergència, dur a terme un procediment de rescat.

Per a exercir aquesta professió es necessita bona capacitat d'observació, capacitat de comunicació i reacció ràpida en cas d'emergència.

Per als llocs de treball es requereix ser major de 16 anys, estar en bona forma física i ser bon nedador.

Si disposes d'un títol de socorrista expedit per la RFESS (en espanyol, Real Federación Española de Salvamento y Socorrismo) pots obtenir una certificació internacional. Els títols de “Socorrista Aquàtic + Socorrista en Primers Auxilis” expedits per la RFESS que portin el logotip de la Federació Internacional de Salvament i Socorrisme (ILS) tenen el reconeixement directe de la seva equivalència amb el “International Lifesaver Certificate”. El reconeixement d'aquesta equivalència no pressuposa que el certificat habiliti per a treballar en altres països i caldrà estar atent a la legislació de cada país, però sí que pot servir per a convalidar determinades assignatures i acreditar una formació reconeguda pel màxim organisme internacional en salvament i socorrisme.

Com se sol·licita el certificat internacional?

Posa't en contacte amb la Federació nacional membre on has aconseguit la formació i pregunta pel Formulari de Sol·licitud de Certificat ILS. La teva Federació remetrà la sol·licitud a la seu de l'ILS i t'enviarà el certificat internacional quan el rebi.

Cerca d'ocupació

Podràs treballar com a socorrista per autoritats locals, centres d'oci, clubs privats, hotels i centres de vacances.

Els parcs d'atraccions són una de les principals opcions a l'hora de trobar una ocupació temporal.

Aquests parcs contracten cada any a un gran nombre de persones per cobrir diferents llocs d'ocupació, (des de cambrers, cuiners, taquillers, jardiners, fusters, pintors, personal de manteniment, personal per a espectacles, personal d'oficines, treballadors de botiga, socorristes, entre altres) cosa que ens ofereix la possibilitat de trobar un treball temporal.

La millor opció per aconseguir un treball en un parc d'atraccions és a través dels portals web dels propis parcs.

A continuació, trobaràs un llistat amb els principals parcs d'atraccions, ordenats per països. En accedir al seu portal web, coneixeràs totes les posicions vacants que hi ha actualment.

Alemanya

Bèlgica

França

Itàlia

Espanya

A països no pertanyents a la Xarxa EURES

Regne Unit

Les persones que fan treballs temporals al camp es denominen temporers. La seva labor consisteix, bàsicament, en la recollida de fruita i hortalisses.

Per a treballar en qualsevol activitat de temporada en condicions normals, la millor solució és haver rebut, prèviament al seu desplaçament, un contracte d'un ocupador o ocupadora amb qui s'hagi treballat en campanyes anteriors o amb qui s'hagi establert contacte a través d'un altre treballador o per un altre mitjà.

En alguns llocs, com en algunes regions de França, amb la mecanització de la verema, pot resultar difícil trobar ofertes de treball. A més, cal tenir en compte que, per a treballar en el sector agrícola, no és imprescindible el domini d'una llengua estrangera, però serà un avantatge tenir nocions de l'idioma per a cercar ocupació i no estar completament perdut una vegada instalat.

Paraules claus per a cercar ofertes de treball en el sector agrícola:
Anglès: farm worker, agriculture worker, ranch hand, farm hand, field hand, harvest employee ; Francés: ouvrier agricole, emploi/travail agricole, vendangeur, cueilleur ; Alemany: Landarbeiter/in, Erntearbeiter/in ; Holandès: landarbeider ; Noruec: gårdsarbeider

França

A França el període de recollida de fruita és de maig a setembre i a partir de finals d'agost-setembre amb la verema. Cal tenir en compte que el treball pot durar només uns dies en funció de la demanda.
Existeixen diverses maneres de cercar treball de recollida de fruita a França:

 • Anar directament a les granges i deixar el CV.
 • Emprar el servei d’ocupació francès Pôle Emploi i escriure una paraula clau en francès relacionada amb l'ocupació desitjada i indicar l'àmbit de cerca (tot el país: FRANCE, o una zona concreta).
 • A França existeix una xarxa d'organismes que ajuden els treballadors de temporada a trobar treball. Directori de les «Maison des saisonniers»,organismes especialitzats en l'ocupació temporal.

Una altra pàgina fonamental és la d'ANEFA (Associació Nacional per a l'Ocupació i la Formació Agrícola). En aquest portal trobaràs informació sobre la recollida de fruita i verdura, així com una Guia sobre la verema a França que s'actualitza anualment.

En alguns departaments es publiquen “Livrets d’emploi saisonnieres”, on s'indica l’adreça i/o telèfon de contacte d'empreses que necessitaran treballadors per a certs treballs i dates:

Noruega

El reclutament per a l'agricultura a penes es fa a través del servei d'ocupació nacional. Les granges tenen els seus propis canals de contractació. No es recomana anar a Noruega sense treball, doncs la vida allí és molt cara. Anar a Noruega per a cercar ocupació és una inversió econòmica important.

Les possibilitats de treball que existeix en l'agricultura són per a treballadors qualificats en agricultura. Amb una formació adequada, sí que es pot trobar treball per a tot l'any. D'aquesta manera podem trobar treball en el sector de la ramaderia, la producció de llet, així com en el cultiu de plantes.

Països Baixos

A Holanda les ofertes d'ocupació es concentren en seasonalwork.

S'haurà de preparar el CV en anglès o en holandès i pujar-ho a la pàgina. La pàgina té una part en anglès, però gran part és en holandès.

Hi ha molta oferta en la recollida de maduixa i d'espàrrecs. La temporada de recollida de maduixa va de maig a agost, la d'espàrrecs de març a juny.

Suècia

La manera més eficient per trobar treball és contactar directament amb l'empresa. No existeixen webs especialitzades. S'han d'utilitzar les borses de treballs generals:

Suïssa

No és aconsellable anar al país sense un contracte, perquè hi ha poca oferta. Per a l'agricultura, la temporada és curta: juliol i agost. En la viticultura, els mesos de treball són setembre i octubre. El període per a les patates és finals d'octubre i principis de novembre.

Algunes webs que permeten buscar ofertes en qualsevol país:

França

 • Emploi Llistat de pàgines webs i ofertes individuals d'ocupació.
 • Jobdété Ocupacions d'estiu, treball estacional.
 • Jobs-été Principalment per a joves.
 • Monjobalamontagne Ocupacions sobretot en turisme, hostaleria i comerç en regions de muntanya: Alps, Pirineus…
 • Redfrancia Recopilatori d'ofertes de treball en diversos sectors: hostaleria i restauració, ensenyament d'espanyol, salut…
 • Saisonnier Especialitzat en treball estacional; les ocupacions disponibles apareixen a la dreta per categoria i província (“departement”).
 • Travail-saisonnier Ofertes de treball estacional o de més llarga durada; és preferible no seleccionar regió; estalvia temps en la cerca.

Irlanda

Malta

 • Crossroads Contract, part-time, permanent.
 • Jobsplus
 • Pentasia Possibilitat de triar altres països europeus.
 • People Selecció per sector i per lloc.
 • Quadconsultancy Possibilitat de triar altres països europeus.
 • Youth Ocupacions a Malta (full-time, part-time, reduced hours, summer job).

Països Baixos

Països Nòrdics

... i, per descomptat, els Serveis Públics d'Ocupació de cada país.